Tècniques de massatge terapèutic

Aposta per la teva salut i benestar i reserva el teu tractament

En què consisteixen les tècniques

de massatge terapèutic?

Les teràpies manuals són una bona alternativa de salut i benestar per si soles o combinades amb d’altres, formen part de les teràpies naturals. Dins de les teràpies manuals se subdivideixen diferents especialitats i amb orígens diversos, però amb la finalitat de restablir l’ equilibri emocional, psíquic, físic i energètic del cos humà. Les teràpies manuals de les quals Susanna Costa és especialista, s’engloben en benefici dels teixits tous (musculatura, lligaments, tendons…) i a més les combina amb diferents tècniques osteopàtiques per aconseguir una major eficàcia en els seus tractaments.
Quiromassatge

Quiromassatge amb Tècniques Osteopàtiques

Anomenem Quiromassatge, a aquella tècnica de massatge que es fa únicament amb les mans i braços sense dependre de l’ús de cap eina per a aquest fi. Es fa impossible posar una data d’inici per a aquesta tècnica , ja que la història ens ensenya que en totes les èpoques s’ha practicat massatge, així trobem dades fa 30 o 40 mil·lennis abans de Crist en cavernes, alhora que trobem documents xinesos del Tercer Mil·lenni Precristià i el mateix ocorre a l’Índia fa 1800 anys abans de Crist. Hi ha moltes variants del quiromassatge i en concret una que m’agrada fer servir amb freqüència és la combinació del quiromassatge amb tècniques osteopàtiques ja que aporta grans beneficis.

Drenatge Limfàtic

Tècnica superficial de pressions i manipulacions específiques amb l’ objectiu de moure els líquids de l’ organisme que s’ acumulen en l’ espai intersticial, tractant els processos inflamatoris i edematosos facilitant la seva eliminació.
Drenatge Limfàtic
Reflexologia podal

Reflexologia Podal

Pressionant punts concrets a la planta dels peus incidim en l’estat d’un òrgan o estructura. Aquesta tècnica segueix les indicacions del Dr. William H. Fitzgerald amb la seva teoria de les Teràpies de ZONES i posteriorment va ser Eunice Ingham qui va desenvolupar els mapes als peus i va introduir la pràctica del reflex en la comunitat no mèdica en la dècada de 1930.

Shiatsu Emocional i Locomotor

El Shiatsu és una tècnica de massatge que es practica per excel·lència al Japó tenint entitat pròpia i separada de la resta de tècniques orientals. Al seu país d’ origen constitueix una carrera universitària havent de renovar la seva validesa cada cert temps. El Shiatsu és una tècnica on s’exerceixen pressions amb els dits o les mans seguint un mapa de punts. A Quiromassatge Susanna Costa trobaràs el Shiatsu Emocional enfocat en els 5 elements de la Medicina tradicional Xinesa en ressonància amb les emocions personals o bé el Shiatsu Locomotor amb un enfocament més europeu centrat en el teixit tou, òrgans i articulacions. Tot i que el Shiatsu com a tècnica oriental es practica en futó, és habitual amb la seva arribada al món occidental practicar-lo en llitera baixa tal com ho fem al nostre centre.
Shiatsu
ATM

ATM (Articulació Temporo-Mandibular)

Aquesta tècnica fa referència al massatge realitzat a la zona articular de la mandíbula, el crani (concretament la zona temporal) i pòmuls. El seu objectiu és alliberar tensions abastant fins i tot les cervicals i les dorsals altes a la zona posterior de l’ esquena i per la zona dorsal del coll i dels pectorals.

Massatge Esportiu

Es treballen diferents tècniques:
  • Massatge de competició: molt útil i necessari per preparar l’ esportista per als diferents reptes i en les diferents temporades en què es trobi.
  • Estiraments: són utilitzats com a mitjà de prevenció de lesions i com a recuperació de la tensió muscular. L’estirament exercita la mobilitat dels teixits tous, augmentant el rendiment muscular.
  • Massatge amb estiraments: afavoreix l’ elasticitat muscular i millora la recuperació de lesions en els teixits tous
  • Massatge amb fricció transversa profunda (Cyriax): fricció que trenca el teixit cicatritzat que s’ha format d’una lesió. Aquesta tècnica va ser creada pel traumatòleg britànic James Cyriax.
  • Embenatge funcional (tapping): embenatge que serveix per limitar el moviment que produeix dolor deixant els altres moviments lliures.
Massatge esportiu
Anti-estrès

Tractament Anti-estrès i Anti-ansietat

Tècnica de relaxació que actua tant a nivell físic com energètic. Combina tècniques Kinesiològiques, respiratòries, teràpia manual, aroma teràpia i musicoteràpia.

Fascia Plantar

De vegades notem la planta dels peus tensa i amb molta càrrega per suportar moltes hores de peu, entrenaments extrems o altres motius. Arriba el moment de treballar la fascia plantar per recuperar el seu to. En aquest tractament fem servir olis de massatge, pressions, punts Jones, friccions, juntament amb Kinesiotape (embenatge neuromuscular) i normalment calen diverses sessions.
Fascia plantar

T’interessaria un tractament a mida, combinant diferents tècniques de massatge?

Com puc ajudar-te?

Contacta’m per a qualsevol tipus de dubte sobre les tècniques de massatge terapèutic o si estàs interesad@ a reservar la teva cita.  

RGPD

(*) Camps obligatoris